Breedplaatvloer

(Floor plate/reinforced with lattice girders)

Geprefabriceerde 50 - 100 mm dikke betonplaten, voorzien van wapening en benodigde sparingen; in het werk worden wapening en een betonnen druklaag aangebracht

Breedplaatvloer
Breedplaatvloer

Nadere omschrijving

De breedplaatvloer is de officiële benaming van het vloertype dat ook bekistingsplaatvloer wordt genoemd, omdat de geprefabriceerde plaatelementen tevens de functie van bekisting vervullen. Wordt ook wel schilvloer genoemd.

Breedplaatvloerelementen worden zowel geleverd in traditioneel gewapende als voorgespannen uitvoering en zijn voorzien van ingegoten (doorlopende) tralieliggers. De breedte varieert van omstreeks 1,20 m tot 3,00 m. Overspanningen tot circa 10 m zijn mogelijk.

In het werk wordt op de breedplaatvloerelementen een wapeningsnet en een constructief meewerkende gewapende betonlaag gestort, waardoor een monoliete betonvloer wordt verkregen. Voor het aanbrengen van de breedplaatvloerelementen en tijdens het storten en verharden van de op de breedplaat aan te brengen betonnen druklaag wordt de vloer tussen de opleggingen onderstempeld.

Normen/aanbevelingen/literatuur

Geplaatst op ma. 15 okt. 2018Laatst aangepast op vrij. 25 jun. 2021